2016. július 23., szombat

Hogyan tudom módosítani a blog hasábjainak szélességét?


A blogon lehetnek hasábok, ha olyan sablont illetve olyan elrendezést választok, amelyen pl. bal és jobb oldalra is modulokat illesztek be.

Ezeknek a hasáboknak a szélességét a következő módon tudom változtatni.



1. Irányítópult

Bemegyek az irányítópultomra, és ott kiválasztom a Sablon menüpontot. Ekkor megjelenik a blogom mostani sablonjának a képe, amely alatt két gomb található: „Személyre szabás” illt „HTML kód szerkesztése”. Alapból az első van kiválasztva, narancssárga színnel.

2. Rákattintok a Személyre szabás gombra.

Ekkor egy új ablakban megjelennek a kiválasztható sablonok, mellettük egy menü, és alul az én blogom mostani képe.
A menüben kiválasztom a „Szélességek beállítása” menüpontot.
Ekkor három csúszka jelenik meg.

3. Szélesség állítás

Legfelül a „Teljes blog” című csúszka – amelyet ha jobbra húzok, akkor a teljes blogom felülete szélesedik. Ha pedig balra, akkor az egész blog keskenyebbé válik.
Alatta a „Bal oldali sidebar” illetve a „Jobb oldali sáv” cím látható. Ezekkel a csúszkákkal a két oldalsáv szélessége állítható – a középső hasábot is változtatva.
Minden csúszka mozgatás eredménye látható az alul megjelenő blog képén.

4. Mentés!!!

Ha tetszik, amit létrehoztam, akkor a jobb felső sarokban levő „Alkalmazás a blogon” gombra kattintva elmentem a változtatásokat.

5. Ellenőrzés:

Ezután a jobb felső sarokban levő „Blog megtekintése” szövegre kattintva ellenőrzöm a blogon, hogy néz ki, amit létrehoztam. Ekkor egy új fülön megnyitja a blogomat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése