2016. november 20., vasárnap

Hogyan adjunk feliratot a fényképeink alatti keret részbe?

Ha beszúrtunk egy fényképet a blogbejegyzésünkbe, akkor sokszor hasznos egy kis magyarázatot adni a fényképhez. Pl. hol készült, kik vannak a képen, vagy éppen a kép forrás oldalát stb.

Iroda Rodoszon

Hogy tudjuk ezt megtenni?

  1. Ha már beszúrtuk a fényképet a blogbejegyzésbe, akkor kattintsunk rá a képre. Ekkor kéken kijelöli az egész fényképet, és megjelenik egy menüsor is vagy a kép alatt, vagy felette, kis, kékkel jelölt, kattintható menüpontokkal.
  2. Itt rákattintunk a "Felirat hozzáadása" menüpontra-
  3. Ekkor megjelenik egy beíró sor a fénykép alatt, kék alapon "Felirat hozzáadása" szöveggel.
  4. Ha ekkor elkezdjük beírni a saját szögünket, akkor eltűnik a "Felirat hozzáadása" szöveg, és megjelenik az, amit begépeltünk.
  5. Ha netán mégsem, akkor ki is törölhetjük a szokásos módon ezt az eredeti szöveget, és ezután kezdjük el beírni, amit szeretnénk.
  6. Ha a kép mellé kattintunk, akkor kilépünk a kép szerkesztési módból, a szöveg véglegessé válik.
  7. Ha változtatni szeretnénk a beírt szövegen, akkor ismét rákattintunk a képre.  Ha az eredetit nem szeretnénk kitörölni, csak javítani, akkor a kék alapon megjelenő szöveg végére kattintunk, eltűnik a kék kijelölés, és javítani tudunk a szövegen. Nyilakkal vagy kattintással oda léphetünk a szövegben, ahová akarunk, törölhetünk és beírhatunk - ugyanúgy, mint egy szövegszerkesztőben.
  8. Ha teljesen más szöveget szeretnénk írni, mint előzőleg, akkor is a képre kattintunk első lépésként. Ekkor ismét kék alapon jelenik meg a kép és a szöveg, amit beírtunk. Ha ekkor valamit elkezdünk gépelni, eltűnik az, amit előzőleg beírtunk, és felül írja a most begépelt szöveggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése